Тиждень писемності у школі

2014-11-09

До Дня української мови та писемності 7 – 11 листопада у школі відбувалися заходи за участю вчителів та учнів.

Учні 5 – 8 класів підготували цікаві стінгазети про мову, її походження, читали вірші про мову, провели брейн-ринг знавців українських прислів’їв.

Кращі знавці мови й літератури взяли участь у І (шкільному) етапі конкурсу написання творчих робіт ім. Т.Шевченка. Переможці візьмуть участь у ІІ (міському) етапі конкурсу.

Бажаючі учні 5 – 11 – их класів писали Всеукраїнський диктант національної єдності, який надіслали на адресу Українського радіо.

У всіх класах відбулися виховні години на теми: ,,Етапи становлення української писемності», «Наймолодше державне свято», ,,Квітни, мово!»…

За православним календарем 9 листопада – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора – літописця. Презентацію про нього переглянули учні 5-Б і 7-Б класів у міській дитячій центральній бібліотеці (на проспекті М.Грушевського) у рамках зустрічі з волинським письменником Й.Струцюком. Андрусик Т., Єфімчук Є. (5-Б), Шмаровоз О. (7-Б) прочитали напам’ять вірші цього поета. Діти з захопленням переглянули фільм Й.Струцюка «Помилка Тарзана», відзначений дипломом лауреата на всесоюзному конкурсі у 80-ті роки.

/Files/images/IMG_5438.jpg

/Files/images/IMG_5439.jpg

/Files/images/IMG_5441.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi