Тиждень інклюзивної освіти

2022-11-25

В рамках відзначення міжнародного ДНЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, дотримання принципу терпимості, рівності, незалежно від особливостей розвитку та з метою формування толерантного ставлення до дітей з ООП, у КЗ ЗСО «Луцький ліцей №3» було проведено «Тиждень інклюзивної освіти» з 14.11-25.11.2022 року.

Учні 1-2 класів на годині спілкування «Я та мої однокласники», «Долоньками творимо добро», вчилися ввічливому та доброму ставленню один до одного, обговорювали добрі справи та вчинки, а на завершення подарували долоньки дружби для своїх однокласників.

На уроках музичного мистецтва у початкових класах, де навчаються діти з ООП, пройшли заняття «Музична терапія, як засіб розвитку і корекції дитячої особистості».

Серед учнів 4-5 класів пройшов конкурс малюнків «Усі ми діти рідної землі» та створи «Квітку толерантності».

Здобувачі освіти 5-Г, 6-В та 6-Г класів створили творчі проєкти «Добро врятує світ» та «Всі ми різні, але ми рівні», де обговорювали рівні права і можливості на навчання, відпочинок та розвиток для дітей з особливими освітніми потребами.

У 5-А класі відбувся урок української мови на тему «Складаємо толерантний сенкан», на якому діти підбирали характеристики та асоціативний ряд до поняття «толерантність», шукали риси доброти та терпимості серед героїв українських народних казок.

У 6-А класі, де навчається тотально незряча учениця, було проведено корекційно-розвиткове заняття на тему толерантного ставлення до дітей з ООП, на якому здобувачі освіти познайомилися із шрифтом Брайля і спробували читати та писати за допомогою літер, які мають комбінацію із шести крапок

Старшокласники на годині спілкування «Толарентне спілкування як засіб ефективного впливу на особистість» обирали цінності, які є дієві та ефективні при толерантному спілкуванні.

У бібліотеці ліцею було організовано виставку «Толерантність – запорука людяності» на якій було представлено книги про добро, чуйність, взаємодопомогу та організовано кінозал для школярів з добіркою мультфільмів про толерантність./Files/images/tt2022/ТТ.jpg/Files/images/tt2022/ТТ1.jpg/Files/images/tt2022/ТТ2.jpg/Files/images/tt2022/ТТ3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 61

Коментарi